Обзор 27 тура Экстра-лиги

17 апреля 2014 22:31

ЛТК (Луганськ) – Кардинал-Рівне (Рівне) 4:2

Голи:Бессалов, 8, 40, Вершинін, 15, Лазикін, 19–Лісніченко, 18, Танський, 32

Першу нагоду, щоб відкрити рахунок мали господарі, коли Літвінов з розвороту з-під Волянюка метрів з 4-х повз пробив повз. Далі Михайло реабілітувався за цю помилку видавши ударний відрізок. Він двічі перевіряв на надійність Петра Ільківа, причому в першому випадку ще й встиг повернутися назад і нейтралізувати контратаку. Проблеми до рівнян прийшли звідти, звідки їх найменше чекали. Віталій Дєнюжкін припустився дитячої помилки і перетримав в руках м’яч. «Телефоністи» в особі Мілінького і Бессалова вдало розіграли вільний удар і на табло загорілася одиничка. Після цього нагадав про себе Вершинін ударом в штангу. Роман Ковальчик постійно тасував склад четвірок, тож рівнянам складно було прилаштуватися. Був звісно певний період активності підопічних Сергія Піддубного, але воротар «ЛТК» грав надійно. Проходить ще якийсь час і Мануйленко з 9-ти метрів пробиває у стійку, трохи згодом забивають ще раз. Вершиніннесильно пробив у кут воріт, алеБессаловполетів у підкаті замикати цей удар, чим і завадив Дєнюжкіну. Тут прийшов час проявити себе рівненській молоді. Кручок класно віддав на у штрафний майданчик на Волянюка, але Ільків вчасно скоротив кут обстрілу, а потім Лісніченко якось спокійно просунувся вперед в оточенні 3-х гравців і з 7-ми метрів пробив поміж ніг воротарю – 2:1. Та з позитивними емоціями на перерву пішли саме господарі. Лазикінмайже з бокової лінії з гострого кута закрутив м’яч поміж ніг воротарю у дальній кут – справжній гол-красень!

У перерві обидва тренери замінили воротарів. На першій же хвилині другої половини Когут потурбував поперечину воріт Савенка. Гості звісно почали активно, але й луганчани своїми контрвипадами могли загасити їхній запал. Пічкуров з 8-ми метрів бив у«дев’ятку» – Гурко відбив, а Лисенко при виході сам на сам пробив повз. Враховуючи не дуже сприятливу ситуацію Сергій Піддубний випустив і себе на поле. Врешті-решт, зусилля рівненської команди були винагороджені і Басич щільним ударом в ближній кут скоротив відставання до мінімуму. Час ішов, а рахунок не змінювався і за три хвилини до кінця Танський одягнув воротарську футболку. От тільки останнє слово, як і перше було за капітаном «ЛТК».Бессалов перехопив м’яч і зі своєї половини влучно пробив у порожні ворота – 4:2.

 

Єнакієвець(Єнакієве) – Ураган (Івано-Франківськ) 1:3

Голи: Свірідов, 40 – Макаєв, 5, 38, Колток, 15

Гості почали матч з більшим завзяттям, що й вилилося у забитий Макаєвим гол. Цей гол заспокоїв гостей, а господарі якось і не особливо намагалися нагнітати ситуацію біля воріт Романа Колтка, хіба що було пару ударів для статистики. Олег солодовник не міг змиритися з таким перебігом подій і взяв тайм-аут. От після цього «Єнакієвець» став схожим на себе. Спочатку єнакієвчанирозіграли класну комбінацію і Рось з метра поціливу стійку, потімбив Ромаріо, однак Роніньовстиг вибити м’яч з порожніх воріт. Згодом Боргун бив з правого флангу - Мельник в шпагаті відбив і почав контратаку: Хурсоввідпасував на Ромаріо у виході «два в один», але знову стійка. Закінчення цього відрізку вийшло несподіваним. Роман Колтокзробив щось неймовірне – він зловив удар Разуванова і одразу пробив по воротам. Мельник явно ловив ґав – 0:2. Під кінець тайму Роман ще встиг продемонструвати, що й з прямими обов’язками справляється непогано, коли відбивав небезпечні удари Замятіна і Тіагу.

У перерві в «Урагану» на ворота вийшов Кирило Ципун, а у «Єнакієвця» чи не вперше в сезоні на паркеті з’явився Станіслав Філатов. Забігаючи наперед слід сказати, що Стас каші не зіпсував і виглядав непогано. По перерві лідер чемпіонату намагався більше атакувати, але контрвипадиприкарпатців виглядали гостріше, особливо прохід правим флангом ІльдараМакаєва, коли він «залишив з носом» захисника і воротаря і пробивав майжде з нульового кута, от тільки Свірідов встиг вибити м’яч. За 5-ть хвилин до кінця Валерій Замятін вийшов 5-мпольвоми, але Макаєв різаним ударом зумів забити у порожні ворота – 3:0 і за великим рахунком все стало ясно. До речі, володар Кубка УЄФА 2008 року провів чи не кращий свій матч за «Драконів». На останній хвилині Якунін з дабл-пенальті пробив повз ворота, а потім Свірідов з меж штрафного результативно замкнув передачу партнера. Емоції у матчі зашкалювалиі за 3,6 секунди до кінця гри Сергій Гупаленко навіть штовхнув арбітра за що й отримав червону картку. Як бачимо, рекорд львівської «Енергії» Станіслава Гончаренка за набраними очками таки встояв.

Спортлідер+ (Хмельницький) – Локомотив (Харків) 4:4

Голи:Засенко, 25, А. Чуднов, 28, Фетько, 30, Власович, 36 – Є. Клочко, 3, Бето, 24, 38, Журба, 39

Хмельничани видали потужний старт: Рибак пробивав зліва, але Іваняквідбив на кутовий, після якого Сондак тричі підряд впритул бив у Іваняка (!!!). Тут же Засенковдарив з-під захисника, алеІваняк ногою з ближнього кута витягнув і цей удар. А от «Локо» перший же момент втілив у гол. Дальній удар Кисельова Хомин відбив, але на добиванні першим опинився Євген Клочко. Чемпіон взяв гру під свій контроль, але нарощувати перевагу не поспішав поклавшись на удари з дальної і дуже дальньої відстані: чого варті два небезпечні удари ледь не з центральної дуги. Навіть за такої гри хмельничани мали нагоду зрівняти рахунок. Івонко витягнув на себе Іваняка і відпасував на Сондака, а той бив в майже порожні ворота, але ігрова сфера пролетіла вище. Весь час про себе нагадував Бето і одного разу сам собі створив момент. Бразилець обіграв захисника і вирішив спіжонити перекинувши воротаря, однак Хмоин прочитав цей задум. На останній хвилині першої половини гри Сондакзіграв на Засенка, а той на замасі прибрав захисника і з дуги пробив в плече голкіпера.

Початок другої половини був вже не за хмельничанами, а за харків’янами, але результат незмінний – знову гол у виконанні «Локомотива». Бето забив «сиіттєвий» гол на добиванні – 0:2. Подоляни не розгубилися і Засенко ідеально точно виконав небезпечний штрафний з 7-ми метрів – 1:2. Трохи згодом суперголом уболівальників потішив Андрій Чуднов. Накидання в штрафний майданчик на Чуднова, який стояв спиною до воріт і, здавалося б,його міцно тримав захисник, проте Андрій несподівано п’ятою покотив м’яч у ворота.Іваняк, як і всі, хто був в СК УМВС, такого рішення явно не чекали – 2:2.Через пару хвилин уболівальники хмельничан затягнули українську народну пісню про президента сусідньої держави. Дивним чином саме після цього «лідери» вийшов вперед. Пройшла швидка контратака іФетько зліва з дуги потужно пробив між ніг воротарю - 3:2. За 5,5 хвилин до кінця Журба вийшов як «літаючий воротар». Такий хід переважно закінчується голами у ворота «залізничників» - так було і цього разу. Перехоплення і як по нотам розіграна контратака – 4:2. Це при тому, що харків’яни майже встигли повернутися. Все ж таки Віктору Мглинцю вдалося поставити команді швидкий комбінаційний перехід в контратаку. Тим не менш, представники першої столиці не пали духом саме завдяки грі в більшості врятували гру. Простріл Дмитра Сорокіна з півметра замкнувБето.Мглинецьвідчув, що запахло смаженим і взяв тайм-аут, втім через 38 секунд Журба у силовій боротьбі із Засенком зумів пробити у дальній верхній кут – 4:4. В цьому моменті Сергій отримав ушкодження і приєднався доБілоцерківця, котрий травмувався до цього. Міг «Локомотив» створити камбек, коли простріл з кутовгозамикав Бето з 4-х метрів, але Хомин дивом у шпагаті встиг зреагувати.

extra-liga.org.ua


Комментарии пользователей сайта

(Нет комментариев)

Новости
Добавить стену ВКонтакте
Укажите ID группы или страницы ВКонтакте,
посвящённой Вашему турниру:

например: 24687652