Локомотив снова чемпион Украины, а за Ураганом бронза

31 мая 2014 10:47

Ураган (Івано-Франківськ) – Єнакієвець (Єнакієве) - 3:2

Голи: Сімка, 3, Якунін, 5, Королишин, 30 – Хурсов, 12, Рось, 35

«Ураган» ударно розпочав цю гру, явно демонструючи, що не збирається подовжувати серію на третій матч.Прикарпатці зовні легко і невимушено забили, причому двічі. Спочатку Шотурмаздійснив сольний прохід, стягнув на себе усіх, кого було можна, і викотив м’яч Сімці на порожні ворота – 1:0. Представники Донбасу почали застосовувати активний високий пресинг, але «Ураган» зумів оминути цю перешкоду і знову забити. Після дальнього удару Сагайдаченко відбив м’яч перед собою і Якунін технічно зіграв на добиванні. «Єнакієвець» перейшов у наступ і хоч створював моменти, але відчувався брак емоцій. Хоча з часом підопічні Олега Солодовника додали в спортивній агресії, а іноді й занадто. Наприклад, Артем Рось справа з дуги сильно пробив у груди Ципуну і після цього зламав на трибуні крісло, за що й отримав жовту картку. На перших порах «драконам» вдавалося проводити контратаки, як-от Макаєввідпасовувавна Кордобу, а той пробивав в сантиметрах від стійки. Або ж Сімка неймовірним чином не оформив дубль. Валєнко зробив удар-простріл на дальню стійку, а Сімка з 2-х метрів пробив у цю ж штангу. Та якраз після цього, на 12-й хвилині Хурсов на позиції «стовпа» вдало скористався передачею Замятіна – 2:1. Далі Ципун працював без перепочинку. Рось демонстрував, що 15 метрів для нього не відстань, а Скорий змагався зі Свірідовим у якості дальніх ударів. Втім, кращу нагоду створили на пару Замятін зі Скорим. Перший завдав удару з правого флангу – воротар відбив – Скорий добивав, але Ципун і з цим ударом встиг впоратися. Під кінець таймуХурсов ще й влучив своїм ударом у штангу воріт суперника. 

Сергій Гупаленко вчинив як і вчора, випустивши свіжих бразильців у другому таймі. «Єначка» багато атакувала і Ципун у буквальному сенсі працював у поті чола.Кирило ледь не щодвіхвилини витирав своєю футболкою обличчя, чого не скажеш про його візаві у протилежних воротах. Та тільки-но номінальні гості трохи зменшили тиск, як Морено віддав пас у штрафний на Кордобу. Роман намагався дуже оригінально переправити м’яч у ворота перебуваючи спиною до них – Сагайдаченко був на чатах. А гол міг вийти по-справжньому бразильським. Проте краси уболівальники таки дочекалися. «Ураган» розіграв зразково-показову комбінацію в дотик і Королишин після передачі Сімки пробив над плечем Сагайдаченка – 3:1. На відміну від учорашньої гри Олег Солодовник не поспішав знімати з гри воротаря і холодний розрахунок був вірним. Артем Рось зі штрафного завдав «гарматного» пострілу у «дев’ятку»- Ципун не дотягнувся, а Роніньо, котрий там і стояв, більше думав про те як би прибрати голову – 3:2.За 2,5 хвилини до кінця Олег Солодовник таки наважився випустити Замятіна 5-м польовим, але вже відчувалася приреченість… Ніколи ще до цього переможець регулярного чемпіонату не опускався нижче 2-ї сходинки, але все колись буває вперше… У післяматчевому інтерв’ю Валерій Замятін зазначив, що команда виявилася не готовою до плей-оф і до цього важко щось додати. 

Енергія (Львів) – Локомотив (Харків) – 3:8

Голи: Рогачов, 1, 11, 16 – Є. Клочко, 6, 23, 33, Білоцерківець, 8, Журба, 18, Д. Сорокін, 20, Сірий, 31, О. Сорокін, 40

Ще не всі уболівальники встигли сісти на свої місця, а Рогачов на 11-й секунді з передачі Павленка відкрив рахунок. Хоча, чесно кажучи, здається, що то був невдалий удар, але у будь-якому випадку все склалося для «Енергії» якнайкраще.Взагалі команди почали гру на хороших швидкостях і нікому сумувати не доводилося. Журба іДмитроСорокінперевірили реакцію Кардаша, а Рогачов Іваняка. Вже на 6-й хвилиніЛегчанов«зайняв місце у воротах». Після втрати м’яча Валерій вирішив не змінюватися на штатного воротаря – необачне рішення. Камеко справа прострілив і ЄвгенКлочкозіграв на випередження, пробивши між ніг Легчанову.Олександр Бондар одразу міг виручити свого партнера, однак двічі зліва з дуги бив повз. Білоцерківець до свого моменту поставився відповідальніше та й без долі фарту не обійшлося. З першим ударом Миколи Кардаш впорався, але зіштовхнувся з Рогачовим і Білоцерківець зумів проштовхнути м’яч в осиротілі ворота – 1:2. Гойдалки продовжилися на 11-й хвилині: Рогачов з лінії штрафного вправно розібрався з Іваняком. Трохи згодом Білоцерківецьблискуче прийняв ігровий снаряд на груди і вдарив з льоту, але голкіпера не переграв. А який же красень-гол міг вийти! Але нічого – львів’яни компенсували. Шикарна комбінація у більшості: Павленко пропускає на Олександра Бондаря - простріл і Рогачов оформлює хет-трик. Сергій Журба на це відповів своїм «сюрпризом». «Залізничники» отримали право на штрафний на правому фланзі ледь нез центра поля. Журба несподівано пробив у ближній кут, а Кардаш задалеко вийшов, бо чекав передачі – 3:3. На останніх хвилинах головною дійовою особою став Максим Павленко. Спочатку він у боротьбі з Федорченком зумів вибити м’яч з самої лінії воріт, а потім з 2-хметрів пробив у Іваняка, м’яч відлетів до ДмитраСорокіна, а той відправив його у порожні ворота – 3:4.

Другий тайм почався з холодного душу для львів’ян. ЄвгенКлочко повільно покотив м’яч у порожні ворота, а Легчанов трохи не встиг– 3:5. Павленко влучив у поперечину, натомість Сірий з правого флангу пробив у ближню «дев’ятку» без шансів для Коваля, який намагався захистити ворота – 3:6, а це серйозно. На 33-й хвилиніФедорченко віддав з флангу в центр наЄвген Клочка, а тойнесподівано п’ятою переправив шкіряну кулю у ворота. 3:7 -  і все в цьом матчі стало зрозуміло. «Енергетики» понурили голови. Рогачов з пари метрів не зумів влучити у ближній кут при розіграші більшості. Олександр Косенко взяв тайм-аут, щоб збадьорити своїх хлопців, але поразка виглядала неминучою. «Зелено-білі» мали декілька нагод, щоб забити бодай раз, однак «Локомотив»виглядав аж надто впевнено. Наприкінці матчу Легчанов встиг продемонструвати свої воротарські навички, коли перевів у стійку удар Олександра Сорокіна. Добив же суперника черговий удар в порожні ворота від того ж таки Олександра Сорокіна.

Вітаємо «Локомотив» з другим поспіль чемпіонством, «Енергію» зі сріблом у надважкому сезоні, «Ураган» з приємною бронзою, а «Єнакієвцю» побажаємо залишитися на футзальній мапі України і заповнити свій музей трофеями у наступному сезоні!

extra-liga.org.ua


Комментарии пользователей сайта

(1 комментарий)
Sofi Запорожье (Украина)31 май, 2014 (сб, 12:50)
 
"Локомотив" Чемпион! Поздравляю с заслуженной победой!

Добавить стену ВКонтакте
Укажите ID группы или страницы ВКонтакте,
посвящённой Вашему турниру:

например: 24687652