На Полтавщине прошел шахматный турнир

6 февраля 2016 13:05

Днями на Полтавщині у селищі Нові Санжари пройшов обласний турнір із шахів імені Івана Джалого, видатного спортивного діяча, який був ініціатором створення шахового клубу в райцентрі. Змагання є традиційними і вже не перший рік проходять на початку лютого у новосанжарському шаховому клубі. Якщо раніше спортивний захід проходив лише у масштабах району, то останні чотири роки він має статус обласного.

На цьогорічні змагання прибули 22 учасники з Лубенського, Кобеляцького, Решетилівського та Новосанжарського районів, серед них – 2 майстри спорту і 9 кандидатів у майстри спорту. Участь у турнірі з шахів брали представники різного віку. Наймолодшим учасником став одинадцятирічний Віталій Шмиголь, який у шаховому протиборстві дав гідний бій своїм старшим суперникам.

За результатами змагань перше місце посів Георгій Горгола (Кобеляки), друге місце – Григорій Щербов (Лубни), третє місце – Старченко Микола (Нові Санжари).

Довідка sportinform.com.ua: Іван Олексійович Джалий — активний організатор масового фізкультурно-спортивного руху в Новосанжарському районі, був факелоносцем Олімпіади-80, більше ніж 30 років працював керівником районного спорткомітету, виховав багатьох спортсменів-розрядників, досяг високих показників у щоденній кропіткій праці та високого авторитету в суспільстві, сприяв відродженню шахів у районі, заохочував усі колективи району до активного та здорового способу життя, проводив багато різноманітних шкільних заходів. Однією із головних його ідей була побудова шахового клубу, який тепер носить ім’я Івана Джалого.

Богдан Проскуров


Комментарии пользователей сайта

(Нет комментариев)

Добавить стену ВКонтакте
Укажите ID группы или страницы ВКонтакте,
посвящённой Вашему турниру:

например: 24687652