Viva Cup финиширует в своей группе на 1 месте во Всеукраинском финале АФЛУ

23 марта 2018 10:51

 Група «Е»

«Автолокомотив» (Южноукраїнськ) – «Viva Cup» (Харків) – 1:6

Голи: Сколотій (7) - Абакшин (6, 22), Терентьєв (7), Масленніков (19), Сорін (20), Панасенко (30 – з 6-метрового)
Попередження: Панасенко (1)

Після поразки у першому матчі від «Феміди-Старлайф» гравцям «Автолокомотива» треба було зробити правильні висновки та вийти на гру проти «Viva Cup» з наміром попсувати нерви одному з фаворитів турніру. І можна сміливо сказати, що по ходу першого тайму южноукраїнцям вдавалося це робити. Принаймні, вони заробили на старті гри небезпечний штрафний та «гірчичник» для Панасенка, однак, не змогли з цього витиснути максимум. Окрім того, гравці «Автолокомотива» створили кілька цікавих контратак. Але склалося враження, що харків’яни були готовими до такого розвитку подій. В вже скоро «зелено-чорні» відповіли двома голами у ворота «Автолокомотива». Здавалося, що ці два взяття воріт негативно позначаться на грі южноукраїнської команди. Але віддамо належне «залізничникам», які не знітились і дуже швидко відквитали один гол. Зробили це представники Миколаївщини після розіграшу кутового – саме тоді м’яч знайшов Сколотія, і капітан «Viva Cup» зрізав м’яч у свої ворота.

Разом з тим, слід відзначити, що незважаючи на пропущений гол, харків’яни грали тактично грамотно як у захисті, так і в атаці. Особливо відзначимо атакувальні комбінації підопічних Романа Перадзе. Все-таки, дається взнаки досвід гравців «Viva Cup», адже багато хто з футзалістів цієї команди встиг пограти на високому рівні. Тому, і не дивно, що представники Слобожанщини робили все для того, щоб грати першим номером. Але, незважаючи на це, за дві хвилини до кінця першого тайму Удова ледь не зрівняв рахунок – він обіграв Чеканова, але не зміг влучити у ворота майже з нульового кута. Ще один момент у «Автолокомотива» був під завісу першого тайму, коли після кутового пробивав Спотар, але його удар був дуже неточним. Це свідчило про те, що южноукраїнці не збираються віддавати очки харків’янам просто так.

Вочевидь, у перерві матчу наставник «Viva Cup» Роман Перадзе зміг вказати своїм підопічним на помилки. Про це свідчив небезпечний момент, який на початку другого тайму створив Рибак. Але згодом «Автолокомотив» вирівняв гру та перевів її ближче до центру майданчику. І це змусило гравців «Viva Cup» трохи відійти подалі від воріт Шитова. Однак, у харків’ян знайшовся інший «козир» - це індивідуальні дії гравців. Саме завдяки цьому Масленніков на 19-й хвилині зміг пройти до володінь Шитова та пробив здалеку – 3:1. А ще за кілька миттєвостей Сорін, здійснивши перехоплення, фактично вийшов на побачення з голкіпером «Автолокомотива» та переграв його.

Забивши четвертий гол, харків’яни не зупинились і продовжили надалі грати першим номером. Дуже хороші моменти мав Васильєв, який двічі пробивав по воротах Шитова, але не зміг влучити у «рамку». Після взятого тайм-ауту «Автолокомотив» вирішив спробувати пограти з п’ятим, але дуже швидко пропустив у порожні ворота від Абакшина. І це – 5:1. Одразу «залізничники» вирішили відмовитись від гри у штучній більшості. Але навіть у рівних складах «Viva Cup» виглядав більш небезпечно, ніж «Автолокомотив». Згодом харків’яни вирішили пограти з п’ятим, і це дозволило їм більше тримати м’яч у себе. Однак, тільки у обороні «Автолокомотива» з’являлись шпарини, так одразу слобожанці намагались цим скористатись. Але ще раз змусити Шитова капітулювати підопічним Романа Перадзе не вдавалось. Однак, на останній хвилині «Viva Cup» здобув право на пенальті і Панасенко встановив остаточний рахунок - 6:1.

«Viva Cup» (Харків) – «Феміда-Старлайф» (Хмельницький) – 2:2

Голи: Васильєв (8), Абакшин (11) – Маковійчук (15), Бродзянський (24)
Попередження: Бродзянський (13)

 

Враховуючи той факт, що матч між «Андріївкою» та «Колесо-Центр» не відбувся, то поєдинок між «Фемідою-Старлайф» та «Viva Cup» закінчував програму першого ігрового дня Всеукраїнського фіналу АФЛУ у спорткомплексі ЦСК ЗСУ. І одразу цей поєдинок можна було назвати центральним за підсумками всього дня. Не тільки тому, що у протистоянні між цими командами вирішувалась доля першого місця у групі «Е». Просто це був двобій двох дуже амбіційних колективів, які розглядаються серед претендентів на нагороди нинішнього Всеукраїнського фіналу.

Хмельниччани фактично з перших хвилин заволоділи ініціативою. Це вилилося у дуже небезпечні моменти біля воріт Гетманського, якому кілька разів доводилося вступати у гру та виручати своїх партнерів по команді. Ще одним мінусом для харків’ян був той факт, що протягом чотирьох стартових хвилин гри вони здобули до свого пасиву чотири фоли. Зрештою, підопічні Романа Перадзе змогли створити кілька небезпечних нагод біла воріт Купчанка, однак ані Абакшину, ані Панасенку не вдалося відкрити рахунок. Але це вдалося зробити Васильєву, який потужно пробив у дальню від Купчанка «дев’ятку». І буквально тут же харків’яни ледь не пропустили – Маковійчук опинився буквально на побаченні з Гетманським, але пробив мимо воріт. Як він не забив – невідомо. Тим не менш, цим моментом «Феміда-Старлайф» показала, що здаватись вона анітрохи не збиралась. Але помилка у захисті після розіграшу «стандарту» призвела до голу Абакшина, який замкнув простріл на дальню штангу після прострілу з правого флангу – 2:0.

По суті, це вже був тривожний «дзвіночок» для хмельничан, якщо вони хотіли все-таки посісти перше місце у групі. Подоляни наче почули цей «дзвінок», але не могли нічого зробити з обороною «Viva Cup». Окрім того,спокійно у воротах харківської команди грав Гетманський. Все це давало слобожанцям можливість контролювати гру. Але за 21,1 секунду до перерви Маковійчуку таки вдалося змусити Гетманського капітулювати. І це означало, що другий тайм мав стати не менш цікавим та драматичним.

Другий тайм розпочався з двох поспіль ударів Бойка по воротах «Viva Cup», який у другому таймі захищав Чеканов. І якщо з першим ударом капітана «юристів» голкіпер харків’ян впорався, то друга спроба 2-го номера вийшла неточною. Це був прямий натяк на те, що «Феміда-Старлайф» у другій 15-хвилинці мала бажання як мінімум зрівняти рахунок. У відповідь Тарас Рибак ледь не зробив рахунок 3:1 на користь «Viva Cup», але м’яч після його удару пролетів поруч з дальнім кутом воріт Купчанка.

Хоча обидві команди намагались поєднувати вдалі дії в обороні та атаці, та було зрозуміло, що гол у будь-які ворота суттєво змінить малюнок гри. Але у той же час варто відзначити, що з плином часу харків’яни потроху почали грати другим номером. Принаймні, про це свідчили їх спроби організувати кілька контр випадів після невдалих атак «Феміди-Старлайф». А коли другий тайм підходив до свого екватору, то в обох команд почались емоції, що позначилось і на кількості командних фолів.

Як і передбачалось, забитий гол суттєво змінив хід гри. На 24-й хвилині Бродзянський зміг зрівняти рахунок, і буквально тут же Сколотій ледь не вивів «Viva Cup» вперед. Разом з тим, «Феміда-Старлайф» все-таки намагалась більше грати першим номером та шукати можливість для того, щоб схилити шальки терезів на свою користь. Так, міг забити Маковійчук, але з його ударом впорався Чеканов. Ближче до кінця зустрічі стало зрозуміло, що «Viva Cup» зовсім не проти звести матч до нічиєї, яка на руку саме харківській команді. Хоча водночас вони продовжували щось створювати біля воріт Купчанка. А от хмельничанам ніяк не вдавалося провести результативну атаку, щоб здобути перемогу на останніх секундах поєдинку. Зрештою, фінальна сирена зафіксувала нічию, яка вивела «Viva Cup» на перше місце у групі «Е».

1/8 фіналу
12.30. «Орексім» (Миколаїв) – «Енергія» (Житомир)
13.30. «Viva Cup» (Харків) – «Щит» (Сєвєродонецьк)
14.30. «Тарасівка» (Кіровоградська обл.) – «Феміда-Старлайф» (Хмельницький)
15.30. «ДСО-Поділля» (Тернопільська обл.) – «Колесо-Центр» (Запоріжжя)

Чвертьфінали

16.30. «Орексім» / «Енергія» - «Viva Cup» / «Щит»
17.30. «Тарасівка» / «Феміда-Старлайф» - «ДСО-Поділля» / «Колесо-Центр»

Он-лайн трансляция матчей:

  

aflu.com.ua

 


Комментарии пользователей сайта

(Нет комментариев)

Новости
Добавить стену ВКонтакте
Укажите ID группы или страницы ВКонтакте,
посвящённой Вашему турниру:

например: 24687652