Viva Cup добывает звание чемпиона аматорского чемпиона Украины!

24 марта 2018 21:18

В субботу, 24 марта, команда Viva Cup провела полуфинальный и финальный матч АФЛУ и стала сильнейшей аматорской командой Украины!

 

11:00 1/2 фіналу Свиспан-Костопіль (Костопіль, Рівненська обл.) - VIVA CUP (Харків) (2:0)

Голи: Якимчук, 29 - Абакшин, 1, Сколотій, 5, Сорін, 18, Моспан, 25

Попередження: Рибак, 17 (Viva Cup)

Перед матчем більшість експертів віддавала перевагу харківській команді. Підопічні Романа Перадзе одразу обрушили лавину атак на ворота досвідченого Чемериса і вже другий момент втілили у гол: пройшла атака на дуже високій швидкості, яку точно з середньої відстані завершив Абакшин і навіть рука Паршикова не стала на заваді тому, щоб м'яч затріпотів у сітці - 0:1. У костополян проглядалися великі проблеми з переходом в атаку і попереду виділявся тільки вчорашній іменинник Степанюк. Харків'яни за рахунок швидкості постійно мали перевагу практично на кожному клаптику майданчику: "свиспанівцям" на турнірі ще не доводилося грати проти колективів з такою командною швидкістю. Другий гол назрівав і став він наслідком помилки Чемериса, який пропустив під собою дальній удар Сколотія в ближній кут - 0:2. Вже на 9-й хвилині першого тайму, зважаючи на безперспективність подальшого протистояння у рівних складах, на своєму м'ячі Улянчук почав виходити виходити у "Свиспан-Костополя" 5-м польовим. Єдиний удар господарів в площину воріт стався лише за дві секунди до кінця тайму, коли Паршиков пробив з ауту з розрахунку на рикошет.

Другий тайм костопольці вирішили почати без ризику у рівних складах, але це їх не вберегло від пропущеного голу. Сорін на фланзі красиво обіграв Улянчука і пробив між ніг Вєтрову - 0:3. Срібні призери АФЛУ знову почали випускати 5-го польового. Вони подовгу розігрували свої комбінації, але удари можна полічити на пальцях однієї руки, хіба що Дацюк не переграв воротаря у ближньому бою. Харків'яни ж провели чергову зразкову атаку із завершенням Моспана - 0:4. Під кінець матчу матчу господарі почали випускати тих гравці, які мало грали на турнірі і, як це не дивно, це принесло результат у вигляді голу Якимчука. "Зелені" після цього від гріха подалі випустили п'ятого польового, щоб в останні хвилини позбавити суперника м'яча. "Свиспан-Костополю" не вдалося повторити минулорічне досягнення, але без медалей команда не залишиться.

12:00 1/2 фіналу Альтернатива (Київ) - Колесо-Центр (Запоріжжя) 5:2 (2:0)

Голи: Хижняк, 4, 9, Макєєв, 26 (пен), Атаманенко, 30, Заєц, 30 - Мякота, 19, Добровольський, 21

Попередження: Омельченко, 23, Макєєв, 28 - Фролов, 17, Корешков, 26

Вилучення: Сидоренко, 29

 

14:00 Альтернатива (Київ) - Viva Cup (Харків) (1:2)

Голи: Заєц, 21 - Батагов, 7, Сорін, 15

Попередження: Макєєв, 20, Заєц, 20, Атаманенко, 30 - Панасенко, 30

Фінал почався у невисокому темпі. що прогнозовано, адже в ногах ще явно відчувалася важкість від півфіналів, які були проведені незадовго до того. Вага матчу відбилася печаткою на грі обох команд, які намагалися діяти максимально просто і обережно. Ближче до середини тайму команди розбігалися і воротарям довелося вступати у гру. Харків'яни почали вигравати силову боротьбу і за рахунок індивідуальних дій Сорін і Панасенко створювали собі моменти. Кияни діяли більш командно, але їм бракувало хорошого завершального удару. На 7-й хвилині партнери "парашутом" запустили Батагова на побачення з воротарем з центра майданчика, а той завершив забіг точним ударом - 0:1. На 10-й хвилині "зелено-білі" мали перший 100%-й шанс: Атаманенко пробив, а Бич з метра підправив м'яч повз воріт. Загалом "Альтернатива" дуже непереконливо проводила перший тайм і згадати у їхньому виконанні можна хіба що удар Хижняка у стійку із зовнішнього боку. Гості ж не закривалися і шукали свій шанс, який прийшов зі стандарту: Сорін після прострілу заштовхав м'яч у ворота разом зАатаманенком, який грав проти нього - 0:2.

На перших секундах другої половини Сорін ледь не загнав "альтернативників" у глухий кут, але з розвороту пробив повз. Загалом моментів знову було небагато: Атаманенко здійснив рейд зліва, але Бич знову не замкнув дальню, а Абакшин "черпачком" перекидав Шульгу з лівого флангу, але м'яч приземлився на поперечину. На 21-й хвилині Заєц бу винагороджений за свою активність і завершив затяжну атаку - 2:1. Цей гол став каталізатором активності з боку столичного колективу, який зміг впевнено перевести гру на чужу половину майданчика, але була тільки напруга без гостроти. За 3 хвилини до кінця Микола Костенко взяв тайм-аут і випустив Атаманенка 5-м польовим, але ми вкотре переконалися, що це не найсильніша риса київської команди. Харків'яни впевнено відзахищалися і здобули звання аматорського чемпіона України.

aflu.com.ua


Комментарии пользователей сайта

(Нет комментариев)

Добавить стену ВКонтакте
Укажите ID группы или страницы ВКонтакте,
посвящённой Вашему турниру:

например: 24687652