Рішення апеляційного комітету

АПЕЛЯЦІЙНИЙ КОМІТЕТ

ГО «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА АСОЦІАЦІЯ ФУТЗАЛУ»

 

РІШЕННЯ

(вступна та резолютивна частина)

 

м. Харків                                                                    21 січня 2021 року

 

Апеляційний комітет ГО «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА АСОЦІАЦІЯ ФУТЗАЛУ» у складі головуючого Любімого О.М., члена комітету Кобзаря Ю.І., розглянувши у відкритому засіданні апеляційну скаргу команди «КЛАСС» на рішення Контрольно-дисциплінарного комітету ГО «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА АСОЦІАЦІЯ ФУТЗАЛУ» від 6 січня 2021 року,

за участі:

представника апелянта – Левченко Д.В.;

гравця команди «ГЕПАРД» - Дуплія А.А.;

представника команди «ГЕПАРД» - Одєгова В.О.;

другого арбітру матчу - Куцего Д.В.;

третього арбітру матчу - Ващука С.А.;

хронометриста матчу – Гринченко А.А.;

 

ВСТАНОВИВ:

 

За наслідками проведення фінального матчу Чемпіонату Харківської області з футзалу (осінь 2020 року), який відбувся за участі команд «ГЕПАРД» та «КЛАСС», представником команди «КЛАСС» в порядку ст. 41 Дисциплінарних правил УАФ подано скаргу, де повідомляється про порушення гравцем команди «ГЕПАРД» Дуплієм А.А. та тренером команди «ГЕПАРД» Одєговим В.О. вимог ст. 24 Дисциплінарних правил УАФ, що на погляд скаржника полягає у висловленні нецензурних слів на адресу офіційних осіб матчу (арбітрів), які під час матчу жодним чином не оцінили допущені вказаними особами порушення, що вимагає прийняття відповідного дисциплінарного покарання у вигляді дискваліфікації на 10 ігор.

Розглянувши скаргу представника команди «КЛАСС», Контрольно-дисциплінарним комітетом ГО «ХОАФ» прийнято рішення від 6 січня 2021 року, яким в задоволенні скарги відмовлено.

Мотивуючи своє рішення, Контрольно-дисциплінарний комітет ГО «ХОАФ» зазначає, що підставами відмови в задоволенні скарги є ті обставини, що офіційні особи матчу (арбітри, а також хронометрист, який має право виконувати обов’язки третього арбітру) під час його проведення не вважали поведінку учасників матчу неприйнятною та такою, що заслуговує на покарання, тому рішення, прийняті під час гри є остаточними.

Не погодившись з рішенням Контрольно-дисциплінарного комітету ГО «ХОАФ» від 6 січня 2021 року, представником команди «КЛАСС» подано апеляційну скаргу, в якій,  посилаючись на неповноту дослідження усіх обставин справи та неправильне застосування норм Дисциплінарних правил УАФ (в редакції 2020 року) в рішенні КДК ГО «ХОАФ» від 6 січня 2021 року, представник апелянта просить скасувати рішення КДК ГО «ХОАФ» від 6 січня 2021 року та задовольнити скаргу.

Згідно з ухвалою Голови Апеляційного комітету ГО «ХОАФ» від 19 січня 2021 року вирішено відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою представника команди «КЛАСС» від 15 січня 2012 року на рішення Контрольно-дисциплінарного комітету ГО «ХОАФ» від 6 січня 2021 року.

 

Вивчивши письмові та відеоматеріали справи у їх сукупності, заслухавши присутніх у засіданні осіб, дослідивши показання свідка, керуючись вимогами п. 14.2 Статуту ГО «ХОАФ», ст. 6, 24, 46, 84, 85 Дисциплінарних правил УАФ, п. 3.2 Додатку 5 до Дисциплінарних правил УАФ «Перелік дисциплінарних санкцій, застосовуваних до футболістів та офіційних осіб за порушення норм статутних та регламентних документів, Правил гри IFAB», Апеляційний комітет ГО «ХОАФ»

ВИРІШИВ:

1.     Апеляційну скаргу представника команди «КЛАСС» задовольнити частково.

2.     Рішення Контрольно-дисциплінарного комітету ГО «ХОАФ» від 6 січня 2021 року скасувати.

3.     Прийняти нове рішення, яким:

- застосувати дисциплінарні санкції до гравця команди «ГЕПАРД» Дуплія Андрія Анатолійовича у вигляді відсторонення від матчів на 3 (три) наступні матчі, з яких відсторонення на 1 (один) матч – умовно;

- застосувати дисциплінарні санкції до представника команди «ГЕПАРД» Одєгова Віталія Олексійовича у вигляді відсторонення від матчів на 3 (три) наступні матчі, з яких відсторонення на 1 (один) матч – умовно;

4.     Рекомендувати Комітету арбітрів ГО «ХОАФ» звернути увагу на необхідність підвищення якості обслуговування арбітрами матчів  Чемпіонату Харківської області з футзалу.

5.     Забезпечити своєчасне ознайомлення з рішенням учасників спору.

 

Рішення є остаточним і обов’язковим для виконання сторонами спору та іншими особами.

 

Відповідно вимог частини 2 ст. 18 Регламенту Чемпіонату Харківської області з футзалу рішення може бути оскаржене у Дисциплінарному комітету АФЛУ відповідно п. 5.6 ст. 5 Регламенту АФЛУ.

 

 

Голова Апеляційного комітету

О.М. Любімий   /підпис/

Член Апеляційного комітету

Ю.І. Кобзар   /підпис/